فوبیای تصمیم گیری یک ترس غیرمنطقی و ناپدار از گرفتن تصمیم هاست. به نظر برخی ترس از تصمیم گیری بسیار بدتر از سایر فوبیاهاست چرا که باعث می شود ما جرات انتخاب یک گزینه را از میان گزینههای موجود نداشته باشیم. بر اساس سخنان کافمن، فوبیای تصمیمگیری میتواند در نهایت باعث وابستگی ناسالم به دیگران یا روشهای غیر عملی این چنینی و سپس یک الگوی خود ویرانگر طولانی مدت از تصمیمهای ضعیف شود. عوامل و ریشه های این فوبیا هنوز به صورت قطعی مشخص نشده اند ولی عده ای بر این باورند که عواملی مثل کمالگرایی، وسواس های فکری، وابستگی های شخصیتی و سوابق خانوادگی باعث این فوبیا میشوند.
مقابله با فوبیای تصمیم گیری
اگر شما نیز درگیر
فوبیای تصمیم گیری هستید برای کمک به خود بهتر است راه های زیر را امتحان کنید.
خودتان را باور کنید
برای اینکه بتوانید قدرت تصمیم گیری را در خود تقویت کنید، باید به دنبال راه هایی برای افزایش اعتماد به نفس و خودباوری باشید. به توانایی های خود پی ببرید و در جهت علایق و توانمندی هایتان قدم بردارید.
منطقی باشید
سعی کنید تصمیمات خود را در چارچوب عقلانیت قرار دهید و تصمیمات احساسی نگیرید. این امر کمک شایانی در مقابله با ترس تصمیم گیری به شما میکند.
مشورت بگیرید
اگر در تصمیم گیری دچار مشکل شدید، سعی کنید از افراد باتجربه و قابل اعتماد مشاوره بگیرید. این امر شما را در گرفتن بهترین تصمیم یاری میکند.
فوبیای تصمیم گیری به دلیل ریشه داشتن در اختلالات دیگر شاید به آسانی و با چند تکنیک ساده ار بین نرود. برای درمان اساسی فوبیای تصمیم گیری،اگر کمال گرا یا مبتلا به وسواس فکری هستید ابتدا باید به درمان آن ها اقدام کنید.مراجعه به روان درمانگر می تواند برای شما مفید باشد.